Geld besparen door het licht uit te doen

Er zijn veel manieren om te besparen op uw elektriciteitsrekening, maar een van de eenvoudigste is om het licht uit te doen. Misschien heeft u al verschillende lampen in huis, maar u kunt uw rekening aanzienlijk verlagen door ze uit te doen als u ze niet gebruikt. Zo bespaart u niet alleen geld, maar ook het milieu.

Het aantal watts en uren energie dat wordt verbruikt wanneer u de lampen uitschakelt, hangt af van het type lamp dat u gebruikt. Sommige van de meest energie-efficiënte lampen zijn LED, maar ze zullen meer kosten om vooraf te kopen. U kunt echter een groot rendement op uw investering krijgen door het licht uit te doen wanneer u de kamer verlaat.

Een andere geweldige manier om te besparen op uw elektriciteitsrekening is het installeren van een dimschakelaar. Als u een handmatige timer hebt, kunt u instellen dat het licht alleen aangaat als u thuis bent en uitgaat als u weggaat. Dimmers zijn gemakkelijk te installeren en kunnen u na verloop van tijd geld besparen. Ook kunt u wellicht dimmers vinden die goedkoop te vervangen zijn.

Het is moeilijk te zeggen hoeveel u kunt besparen, omdat uw rekening afhangt van uw regio, de tijd van het jaar en hoeveel lampen er in uw huis branden. Een beetje onderzoek zal u echter helpen de meest efficiënte manieren te ontdekken om de stroom die u ter beschikking staat te gebruiken. Eenvoudig gezegd verbruikt een lamp van 100 watt 2,4 kilowattuur per dag, terwijl een lamp van 30 watt 0,03 kilowattuur verbruikt. Als u alle lampen in uw huis een uur lang dooft, bespaart u ongeveer 13 dollar en 50 cent.

De energiebesparing door het uitschakelen van de verlichting is aanzienlijk, maar het verbruik van watt en uren kan toenemen wanneer er meerdere lampen branden. Als u thuis bent, is het vaak voordeliger om een compacte fluorescentielamp te gebruiken. Dit komt omdat een CFL een stroomstoot heeft bij het aan- en uitschakelen. Het is dus niet moeilijk te zien waarom dit wordt beschouwd als het beste licht voor het geld.

Een van de nieuwste en gemakkelijkste manieren om te besparen op uw elektriciteitsrekening is het gebruik van energie-efficiënte verlichting. Gelukkig zijn er verschillende opties op de markt. Met behulp van LED-lampen en dimmers kunt u variabele, maar efficiënte verlichting bieden zonder de bank te breken. Met bewegingssensoren schakelt u het licht automatisch uit als u de kamer verlaat, en u kunt zelfs een timer programmeren om het licht op bepaalde tijden aan te doen.

Het is een van de beste dingen die u kunt doen om het milieu en uw portemonnee te beschermen. Door energie te besparen, vermindert u de vervuiling van het milieu. Een smart home-systeem kan dit ook gemakkelijker maken, omdat u timers kunt instellen om uw lichten op verschillende tijdstippen van de dag aan en uit te doen.