De wijken van Amsterdam.

Zoek degene die u het beste uitkomt.

Het bruisende leven van deze geweldige Europese stad is, niet verwonderlijk, te vinden in het middeleeuwse stadscentrum. Met zijn boetiekjes, coffee shops en de Grachtengondel van UNESCO Werelderfgoed is het centrum van Amsterdam de plek waar het allemaal gebeurt in de stad. Wanneer u toch verder de stad uitloopt, zult u merken dat de Jordaan in het westen een goede plek is om tegen redelijke prijzen te eten en het groene gebied van de Plantage in het oosten perfect is voor een ontspannende wandeling.

historische omgeving

Centrum

1 appartementen in deze buurt
In het kort:
Dit is het historische stadscentrum en de plek van de stichting van de stad. Hier ligt het Centraal Station en de belangrijkste toegangspoort tot de rest van de stad. Het grootste aantal monumenten en attracties is hier te vinden voor alle smaken en budgetten.

Highlights:
Centraal Station, de Dam met het Koninklijk Paleis en de Nieuwe Kerk. De Rosse buurt met de Oude Kerk. Het Spuiplein met zijn rommelmarkten en de belangrijkste winkelstraat, de Kalverstraat, musea zoals het Museum het Rembrandthuis of het Amsterdam Museum.

Hoe kom ik daar:
Van de 16 tramlijnen rijden er 11 door deze wijk op weg naar het Centraal Station. Zoals in bijna alle delen van de stad is het gemakkelijk om rond te reizen te voet of met de fiets. Als je naar het noordelijke gedeelte wilt gaan, is er een gratis veerdienst (fiets inbegrepen), die vertrekt vanachter het Centraal Station.

Waarom hier verblijven:
Het is het centrum en de ontmoetingsplaats bij uitstek. Het biedt alles wat men zoekt in Amsterdam, zowel overdag als 's nachts.

Grachtengordel

4 appartementen in deze buurt
In het kort:
Deze grachtengordel rond het middeleeuwse centrum is door de UNESCO als werelderfgoed verklaard en het is de thuisbasis van een aantal van de meest spectaculaire gebouwen langs een paar van de mooiste grachten van de stad.

Highlights:
De kanalen zelf, de Westerkerk, het Anne Frank Huis, winkelgebied de Negen Straatjes, de bloemenmarkt en het Rembrandtplein en het Leidseplein.

Hoe kom ik daar:
Gemakkelijk bereikbaar te voet of met de fiets vanaf het middeleeuwse centrum. Vanaf het Centraal Station kun je tramlijnen 1, 2 en 5 pakken, die langs het Leidseplein rijden. Om het Rembrandtplein te bereiken kun je lijnen 4, 9 en 14 nemen, terwijl lijnen 13 en 17 het westelijke deel van de wijk passeren.

Waarom hier verblijven:
De straten en grachten zijn van een prachtige architectonische schoonheid. Alles is dichtbij genoeg om aan de behoeften van zowel overdag als 's nachts te voldoen.

West

1 appartementen in deze buurt
In het kort:
Dit is een enorm gebied dat bestaat uit verschillende wijken, en met een residentieel en multicultureel karakter. Er zijn verschillende parken en recreatiegebieden te vinden.

Highlights:
De Westepark met de Westergasfabriek, het Erasmuspark en het Rembrandtpark.

Hoe kom ik daar:
Wandelend of fietsend vanaf de Jordaan, met de tram 10 naar Westerpark. Andere tramlijnen zijn 12,13,14, 7, 17 en lijn 1 komt tot aan Overtoom.

Waarom hier verblijven:
Vanwege de nabijheid van het centrum en de Jordaan is het een interessante optie.