Eten in Sevilla

Een ding is zeker - je zult zeker geen honger krijgen in Sevilla. Als je het dieet van de Sevillanos volgt, heb je een uitgebreid ontbijt laat in de ochtend, een late lunch, tapas in de vroege avond en 's avonds laat avondeten. Met duizenden tapasbars, verse zeevruchten en Andalusische smaken, evenals een fatsoenlijk aantal internationale opties is Sevilla een echte plek voor smulpapen.

Andalusische gerechten

Gazpacho by BocaDoradajpgDe keuken van Andalusië wordt gekenmerkt door olijfolie en lokale ham, verse gazpacho en gebakken vis, vergezeld door lokale wijnen en sherry's. Sevilla is tot de nok gevuld met restaurants die deze lokale delicatessen serveren.

Het familiebedrijf Enrique Becerra bestaat al meer dan 30 jaar en heeft veel smaken en een huiselijke sfeer, gehuisvest in een gebouw dat dateert uit de 17e eeuw. De 'flamenquins' - gefrituurde asperges met varkensvlees en kaas – is het hoogtepunt op het menu. De wijnen uit de uitgebreide wijnkelder zijn ook de moeite waard om uit te proberen.

Becerríta in de Calle Recaredo is redelijk geprijsd met een menu vol lokale specialiteiten, waaronder een aantal van de romigste croquetas in de stad. Restaurante Modesto in de Calle Cano y Cueto is bescheiden en heeft een gemoedelijke sfeer wat betreft de naam en de omgeving. Het zijn rustieke gerechten die goed samengaan met het landelijke interieur en het eten is door en door Andalusisch.

Het is een lokale traditie om laat in de ochtend te ontbijten, en Horno San Buenaventura is een van de favoriete plekken. Met een paar vestigingen in de stad, met een assortiment aan ontbijtmaaltijden, evenals continentale vleeswaren en kazen.

Sevilla is ook de thuisbasis van het flamencodansen en er zijn plekken in de stad die een diner en een flamencoshow aanbieden. Probeer Tablao el Arenal, gevestigd in een 17e-eeuws gebouw, waar op de meeste avonden typische Andalusische gerechten samengaan met een 90-minuten durende flamenco-show.. El Patio Sevillano is een andere populaire optie, met elke avond twee shows, geserveerd met wat tapas en een drankje of een uitgebreid diner.

Tapas

Tapas by WordRiddenSevilla heeft meer dan 4.000 tapas bars, iets waardoor je makkelijk verliefd op Sevilla wordt. Bodega Morales is een tapasbar in Calle Garcia de Vinuesa, die al lang bestaat en waar de wijn rechtstreeks uit het vat wordt geschonken. El Rinconcillo is een van Sevilla’s favoriete plekken, die een verrukkelijk assortiment van chorizo, ​​tortilla's en ansjovis serveert.

Bodeguita Romero is een plaatselijke favoriet in de buurt van de belangrijkste toeristische route, met haar bijzondere vleesgerechten, zoals gestoofde varkensvleeswangen. Bar Restaurante Casa Manolo aan de Calle San Jorge is een succes bij de lokale bevolking en ook heel goedkoop, waar we de baby-inktvis in inkt kunnen aanbevelen.

Vinería San Telmo is een luxe tapas bar met een even grote selectie wijnen als tapas. De salmorejo, gedroogde Iberico ham en olijfolie met knapperig boerenbrood is een ware traktatie met een glas Rioja. Eslava, vlak bij Plaza San Lorenzo, is een andere favoriet in Sevilla, wat blijkt uit het drukke interieur. De tapas behoren tot de goedkoopste in de stad, evenals de lekkerste.

Luxere restaurants

Establecimiento - Rio grande. Tapa - presa marinaki by Turismo de SevillaSanto is een restaurant met Michelinster van Baskische chef-kok Martín Berasategui en is een van de redenen waar eetliefhebbers massaal voor naar Sevilla komen. Er worden Middellandse Zee gerechten en seizoensgebonden maaltijden opgediend, met dagelijks wisselende menu’s bestaande uit de verste gerechten van die dag. Je kunt Romeinse ruïnes door een glazen vloer bekijken, wat een extra dimensie geeft aan de eetervaring.

Restaurante Egaña-Oriza wordt alom geprezen als een van de beste restaurants van Sevilla, met zijn gerechten die worden omschreven als een Baskisch-Andalusische fusion. Sappige olijven en kleine tapasgerechten gaan vooraf aan stevige en smakelijke hoofdgerechten, zoals lamsschenkels met kruiden-infuus en verse krab.

Taberna del Albardero in de Calle Zaragoza behoort ook tot de beste chique restaurants in Sevilla. Het menu verandert vier keer per jaar samen met de seizoenen, maar typische smaken zijn lokale ham, verse zeevruchten en de ingrediënten van de high society, zoals kaviaar.

Zeevruchten

_DSC1328 by cactus_chefRestaurante La Moneda in Almirantzgo is populair voor lokale visgerechten en is redelijk geprijsd en van goede kwaliteit. Een beetje buiten de gebaande paden in Calle Peñaflor ligt het kleine en bescheiden ogende El Marino, met een dagelijks wisselend vismenu, afhankelijk van de verse vangst van de dag. Het bescheiden uiterlijk staat in contrast met de heerlijke verse smaken. Kiosko de las Flores kan langs de rivier in de wijk Triana worden gevonden en hoe bescheiden het er wellicht uitziet, staat de plek lokaal bekend als een van de beste plekken voor de Sevillanaanse favoriete gebakken vis.

Internationaal en alternatief voedsel

Gaia Restaurante is een 'eco-vegetarisch "(biologisch en vegetarisch) restaurant in de Calle de Luis de Vargas, met veel verschillende Spaanse smaken zonder vlees. Met gazpachos, salades en kikkererwten is het een welkom toevluchtsoord voor de gezondheidsbewuste vegetarische fans in een stad die leeft van hammen, veel rood vlees en vis.

L’Oca Giuliva wordt in de volksmond geprezen als het beste Italiaanse restaurant in de stad, compleet met houtgestookte pizza's en vers gemaakte pasta's, evenals verse vis bereid op typische Italiaanse wijze. Als je daarentegen zin hebt in een voorproefje van de Amerikaanse kookstijl, probeer dan Foster’s Hollywood. Het is een Spaanse keten, maar op een lijn met de Amerikaanse diner ervaring, met hamburgers tot burrito's.

Als-Sawirah in de Calle Galera is een Marokkaans restaurant in de buurt van de Arenal markt waar traditionele tagines en zelfgemaakte hummous wordt geserveerd in een ontspannen tempo. Voor degenen die graag het diepe aroma willen ervaren van geroosterd Argentijnse gerechten, kunnen in Sevilla terecht bij El Badulaque. Kies de parrillada (een vast menu voor twee) om een ​​beetje van alles te proberen – je zult niet met honger naar huis gaan.

Omdat Sevilla dé plek is voor verse vis, kun je het eens in een andere vorm proberen bij Japans restaurant Matsuri in de Calle del Amor de Dios. De sushi behoort tot de beste van de stad en de gemengde sushi en tempura gerechten mengen warm en koud met een goede prijs-kwaliteitverhouding.


Bespaar geld in Sevilla!

Geniet van deze exclusieve stadskortingen.

Lees meer

Zojuist geboekt in Sevilla

De weg kwijt in Sevilla?

Ontdek elk van de stadsdelen.


Bekijk op de kaart

Ontvang alle artikels over Sevilla tegelijk!

Door het verstrekken van je e-mail ga je akkoord met het ontvangen van handige informatie van GowithOh over onze exclusieve kortingen, evenementen en lokale tips.